Deniz Ticaret Odamızda Bir Görev Dönemini Geride Bırakırken…

Türkiye Denizcilik Sektörünün çatı örgütü İMEAK Deniz Ticaret Odamızda bir dönemin daha sonuna geldik. Bilindiği üzere, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun 84'üncü maddesi gereği oda ve borsaların organ seçimleri 2022 yılının Ekim ve Kasım ayları içinde yapılması gerekiyor. Merkez ve Şubelerimizde seçim tarihlerini belirledik. Belirlediğimiz tarihleri kurumsal web sitemiz, sosyal medya, SMS mesajı, gazete ilanı, duyurularla akla gelebilecek her mecrada yayımladık.

Odamız Merkezinde, önümüzdeki dönem görev yapacak Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri, 15 Ekim 2022 Cumartesi günü, Piri Reis Üniversitesi Kampüsünde yapılacak seçimle belirlenecek.

Hakikaten 40 yılını dolduran Odamız tarihinin en zor, aynı zamanda da en yoğun dönemlerinden birisini geride bıraktığımızı söyleyebilirim. Görev dönemimizin önemli bir kısmı tüm Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisinin tehdidi altında geçti. Bu süreç zarfında yine küresel ekonomik çalkantıların sıkıntılarını çok yakından hissettik. “Bir savaşın çıkmadığı kaldı” dediğimiz bir zamanda hemen yanı başımızda Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında başlayan ve halen süren savaşı da gördük.

Bu dönemde başta babam Turgut Kıran olmak üzere Denizcilik Sektörümüzün Duayen İsimlerini, ulu çınarlarını, sektöre emekleri geçmiş değerli insanları kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Allah, hepsine gani gani rahmet eylesin.
Sokağa çıkmanın bile mümkün olmadığı günlerde dahi yine bu dönemde hayatımıza giren ve ilk defa deneyimlediğimiz “zoom video konferans sistemi” üzerinden gerçekleştirdiğimiz online toplantılarla işimizi yapmaya çalıştık. Üyelerimizden gelen sorunları ve çözüm önerilerini ilgili kurum ve kuruluşlara ilettik, bunların takipçisi olduk ama asla yılmadan ve yorulmadan hep daha iyiye ve daha güzele ulaşmanın gayreti içinde olduk. Geriye dönüp baktığımda hamdolsun başarılarla dolu bir görev dönemi geçirmenin haklı gururunu yaşıyorum.

Neticede, çok kıymetli üyelerimizin büyük çoğunluğundan göreve devam etmem yönünde gelen destek üzerine Eylül ayı Meclis toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığı için tekrar aday olduğumu açıklamıştım.

Başkanlığım döneminde benimle yola çıkıp, birlikte yürüyen, her daim yanımda olan Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarıma, Odamıza yakışan duyarlılıkta verdikleri tüm hizmetler için her bir Meclis Üyemize, Meslek Komitelerimize, Komite Başkanlarımıza ve Üyelerine tek tek teşekkür ediyorum. Yine Pandemi dönemi dahil zorlu dönemlerde artan iş yüklerine rağmen büyük bir sorumluluk ve özveri ile çalışan Sekretaryamıza ve personelimize teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.

Bu satırları okuduğunuz günlerde bazı şubelerimizde seçimler tamamlanmış olacak, Merkez seçimine ise çok az bir süre kalacak. Öncelikle tüm üyelerimizi oylarını kullanmaya davet ediyorum. Bizler bu görevi bir bedel karşılığı yapmıyoruz. Aksine tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak gerek özel yaşamlarımızdan feragat ederek gerekse işimizden zaman ayırarak hizmet ediyoruz. Dolayısıyla sizlerin bizlere desteği görevi daha şevkle yapmamızı sağlıyor.

Seçim, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru… Bu süreci Odamızın 40 yılı aşan kültürüne yakışan olgunlukta yürüteceğimizden şüphem yoktur. Seçim süreçlerinin birlik ve beraberlik içerisinde, demokratik bir olgunlukta geçmesini temenni ediyor, sonuçların şimdiden üyelerimize, sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.

Bu ay 29 Ekim’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıldönümünü kutlayacağız. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor, tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Kalın sağlıcakla…