Kömür Taşımacılığına Yönelik Geri Bildirim Talebi

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (International Chamber of Shipping- ICS) tarafından gönderilen 11.01.2022 tarihli ve CODG(22)01 sayılı yazıda, Almanya koordinasyonunda oluşturulan "Uluslararası Denizcilik Tehlikeli Yükler Kodu (IMDG Kod) Yazışma Grubu"nun kömür taşımacılığına ilişkin geri bildirim talebine yer verilmektedir.

Konuya ilişkin ICS Sekretaryası, Dünya Denizcilik Konseyi, Uluslararası P&I Kulüpleri Grubu ve Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi (BIMCO) dahil olmak üzere sektör dernekleri ile çalışma yapılarak "Yazışma Grubu" koordinatörü tarafından iletilen geri bildirim anketine yönelik yanıt taslağı oluşturulduğu belirtilmektedir.

EK-2'de sunulan bahse konu doküman taslağında, sorulara karşılık grup tarafından verilen cevapların kırmızı ile ifade edildiği, yazıda ayrıca, söz konusu geri bildirim çalışmasını desteklemek maksatlı, Almanya Federal Malzeme Araştırma ve Test Enstitüsü (BAM) tarafından " kendi kendine yanabilen maddeler" ile ilgili sunumu ve konuya ilişkin kaynak literatür bilgisinin paylaşıldığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda ilgili geri bildirim dokümanının (EK-2) incelenerek görüş ve önerilerin en geç 24 Ocak 2022 tarihine kadar ICS'e (georgios.charalampidis@ics-shipping.org ) iletilmesi talep edilmektedir.

43_200_k_m_r_ta_mac_l_na_y_nelik_geri_bildirim_talebi.pdf