• Anasayfa
  • |
  • Gemi Acenteleri Bilgi Sistemi Kullanımı

Gemi Acenteleri Bilgi Sistemi Kullanımı

T.C.Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda gemi acente firmalarının gemi acenteliği yetki belgesi alma, yetki belgelerini vizeleme, gemi acentesi personel tanıtım kartı alma, tanıtım kartını yenileme vb. gemi acenteliğine ilişkin iş ve işlemlerinin 13.09.2021 tarihi itibariyle Gemi Acenteleri Bilgi Sistemi üzerinden https://acente.uab.gov.tr adresinden gerçekleştirilmeye başlanacağı ilgi yazımız ile sektöre duyurulmuştu.

Bu defa, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde;Gemi Acenteliğine İlişkin İşlemler sayfasının https://denizcilik.uab.gov.tr/acentelik  revize edildiği görülmekte olup, söz konusu linkte Gemi Acenteleri Bilgi Sistemine (GABS) giriş, GABS tanıtım videoları, gemi acentesi yetki belgesi doğrulama, sıkça sorulan sorular (GABS, LTP, LYBS,SP1), iletişim vb. detaylar yer almaktadır. 

Gemi acenteliği faaliyetinde bulunan üyelerimizin gemi acenteliği iş ve işlemlerine ilişkin başvurularında https://denizcilik.uab.gov.tr/acentelik adresinde yer alan açıklamaları dikkate almaları önem arz etmektedir.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

977_2543_gemi_acenteleri_bilgi_sistemi_kullan_m_.pdf